1
Ben je geen lid van Riskworld? Word nu gratis lid en profiteer van de vele extra's!
Sluiten
 26
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit betekent dat vanaf dat moment in heel Europa dezelfde regels gelden wat betreft de bescherming van persoonsgegevens. Ook kan…
     276
    Een wat? Ja, een bulkmelding. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat er onder bepaalde voorwaarden mee akkoord om datalekken bij grootschalige postverzending in bulk te melden. Veel grote organisaties, zoals banken en verzekeraars, verzenden grote…
       706
      16 december 2016 heeft de Artikel 29-werkgroep drie richtlijnen gepubliceerd ter verduidelijking van een drietal begrippen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is de nieuwe privacywetgeving vanaf 25 mei 2018…
      • Hot item
       467
      De vorige keer heb ik de AFM en DNB behandeld. Dit keer wil ik stilstaan bij de Autoriteit Consument en Markt en de Autoriteit Persoonsgegevens. Autoriteit Consument en Markt De Autoriteit Consument…
         430
        De Europese Commissie heeft op 12 juli 2016 de Privacy Shield aangenomen. De Privacy Shield is de vervanger van de Safe Harbor Principles, die op 6 oktober 2015 door het Hof van…
           1025
          De Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens) omvat de belangrijkste regels voor omgang met persoonsgegevens in Nederland. Maar wat zijn persoonsgegevens? De Wbp geeft aan dat een persoonsgegeven elk gegeven is over een geïdentificeerde of…
          • Hot item

          Dossiers

          Alweer weg?