1
Ben je geen lid van Riskworld? Word nu gratis lid en profiteer van de vele extra's!
Sluiten
 82
Om het bedrijf fit te houden, steekt de accountant minimaal eens per jaar bij de jaarrekening als het ware de thermometer in de onderneming. Hij gaat met de ondernemer naar aanleiding van…
     313
    Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zullen personen van wie persoonsgegevens worden verwerkt over meer rechten beschikken dan ze nu hebben onder de Wet bescherming persoonsgegevens. De gedachte hierachter…
       252
      Men spreekt van een datalek wanneer persoonsgegevens onbedoeld vrijkomen, gewijzigd of vernietigd worden of als onbevoegden er toegang tot krijgen. Bij een datalek zijn persoons- en bedrijfsgegevens blootgesteld aan verlies of onrechtmatige…
         439
        Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit betekent dat vanaf dat moment in heel Europa dezelfde regels gelden wat betreft de bescherming van persoonsgegevens. Ook kan…
           337
          Een wat? Ja, een bulkmelding. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat er onder bepaalde voorwaarden mee akkoord om datalekken bij grootschalige postverzending in bulk te melden. Veel grote organisaties, zoals banken en verzekeraars, verzenden grote…
             893
            16 december 2016 heeft de Artikel 29-werkgroep drie richtlijnen gepubliceerd ter verduidelijking van een drietal begrippen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is de nieuwe privacywetgeving vanaf 25 mei 2018…
            • Hot item
             530
            De vorige keer heb ik de AFM en DNB behandeld. Dit keer wil ik stilstaan bij de Autoriteit Consument en Markt en de Autoriteit Persoonsgegevens. Autoriteit Consument en Markt De Autoriteit Consument…
            • Hot item
             496
            De Europese Commissie heeft op 12 juli 2016 de Privacy Shield aangenomen. De Privacy Shield is de vervanger van de Safe Harbor Principles, die op 6 oktober 2015 door het Hof van…
               1109
              De Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens) omvat de belangrijkste regels voor omgang met persoonsgegevens in Nederland. Maar wat zijn persoonsgegevens? De Wbp geeft aan dat een persoonsgegeven elk gegeven is over een geïdentificeerde of…
              • Hot item

              Privacy

              Alweer weg?