1
Ben je geen lid van Riskworld? Word nu gratis lid en profiteer van de vele extra's!
Sluiten
 122
Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zullen personen van wie persoonsgegevens worden verwerkt over meer rechten beschikken dan ze nu hebben onder de Wet bescherming persoonsgegevens. De gedachte hierachter…
     148
    Men spreekt van een datalek wanneer persoonsgegevens onbedoeld vrijkomen, gewijzigd of vernietigd worden of als onbevoegden er toegang tot krijgen. Bij een datalek zijn persoons- en bedrijfsgegevens blootgesteld aan verlies of onrechtmatige…
       236
      Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit betekent dat vanaf dat moment in heel Europa dezelfde regels gelden wat betreft de bescherming van persoonsgegevens. Ook kan…
         298
        Een wat? Ja, een bulkmelding. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat er onder bepaalde voorwaarden mee akkoord om datalekken bij grootschalige postverzending in bulk te melden. Veel grote organisaties, zoals banken en verzekeraars, verzenden grote…
           772
          16 december 2016 heeft de Artikel 29-werkgroep drie richtlijnen gepubliceerd ter verduidelijking van een drietal begrippen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is de nieuwe privacywetgeving vanaf 25 mei 2018…
          • Hot item
           487
          De vorige keer heb ik de AFM en DNB behandeld. Dit keer wil ik stilstaan bij de Autoriteit Consument en Markt en de Autoriteit Persoonsgegevens. Autoriteit Consument en Markt De Autoriteit Consument…
             455
            De Europese Commissie heeft op 12 juli 2016 de Privacy Shield aangenomen. De Privacy Shield is de vervanger van de Safe Harbor Principles, die op 6 oktober 2015 door het Hof van…
               1048
              De Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens) omvat de belangrijkste regels voor omgang met persoonsgegevens in Nederland. Maar wat zijn persoonsgegevens? De Wbp geeft aan dat een persoonsgegeven elk gegeven is over een geïdentificeerde of…
              • Hot item

              Privacy

              Alweer weg?