1
Ben je geen lid van Riskworld? Word nu gratis lid en profiteer van de vele extra's!
Sluiten
5499x
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

De risico’s van straling en elektrische auto’s

Geschreven op 21 Maart 2017 door

Riskworld

Interessant? Deel dit artikel

Reacties op dit artikel 5 reacties

J. Talen
#1J. Talen 
06-04-2017 19:44+3Er is een groot verschil tussen elektromagnetische straling en elektrische velden. Met elektromagnetische velden hebben we decennia ervaring. Ik trams en trainen worden dezelfde motoren toegepast.
We hebben veel elektromagnetische velden, velen scheerden zich jarenlang met een Philishave... een elektromagnetische motor zoals ook in stofzuigers. Wifi etc zijn andere velden.
Verder hebben we te maken met elektrische velden, met name de hoogspanningsleidingen zijn hier maatgevend. Elektrische velden kunnen van invloed zijn, echter er is nimmer onomstotelijk vastgesteld welk effect.
Het is dan ook maar de vraag of er risico's zijn van magnetische en elektrostatische velden. Zeker is dat er een wezenlijk verschil is.
Citeer
c.bouman
#2c.bouman 
21-01-2018 21:440ik heb een vraag, wat gebeurt er wanneer een el auto met volle lading te water raakt?428acv
Citeer
R van Gent
#3R van Gent 
09-02-2018 13:38+1Ik heb een vraag,

U schrijft
Het onderzoek (EM-Safety) omvatte zeven verschillende elektrisch aangedreven auto’s. Het resultaat toont aan dat de gemiddelde straling waaraan de inzittenden blootstaan, minder is dan 20 procent van de limiet.

Vraag,
Hoe Is dit onderzoek opgebouwd, is er met deze metingen en het onderzoek zelf rekening gehouden met bijvoorbeeld bestuurders/ beroepen zoals Taxi/chauffeurs, Politiemensen, weginspecteurs, anwb’ers enz die bijna 8 per dag in een voertuig zitten. Is bijvoorbeeld een uurtje in z’n voertuig zitten met 20% nog gezond, hoe gezond is dan als de eerder genoemde beroepen 8u per dag blootgesteld worden aan die 20 procent. Wat voor een effecten heeft dit op de gezondheid op de langere termijn...

Ronvg
Citeer
Willy
#4Willy 
06-07-2018 09:11+1Goede dag bij buro stralingmeting zien we bij hybride staling 1300. 500 is schadelijk voor de mens tesla nog hoger . Goed voor milieu ? Kanker verwekkende behandelingen mensen gebruik je verstand en loop niet de meute na informeer volg niet klakeloos de media. Foute voorlichting is het probleem . Wie de media heeft heeft de macht en t geld daar gaat het op .mvg willy boymanns
Citeer
Jack Black
#5Jack Black 
17-07-2018 15:09+1Mooi, dat verhaal dat de ICNIRP door de Nederlandse gezondheidsraad wordt erkend...
Eric van Rongen (jarenlang voorzitter van de Ned. gez. raad. was/is lid van deze ICNIRP!!!
"Wij van wc-eend adviseren WC-eend"!
Tuurlijk vallen alle metingen binnen de normen, deze zijn namelijk absurd hoog gesteld,
opdat de industrie er maar geen last van zal ondervinden.
Bijv. de ICNIRP norm voor straling van GSM masten 61V/m, in Nieuw Zeeland hanteren ze 0,2V/m,
zoek de verschillen.
Citeer

Reageer zelf


Beveiligingscode
Vernieuwen

Alweer weg?