1
Ben je geen lid van Riskworld? Word nu gratis lid en profiteer van de vele extra's!
Sluiten
2347x
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

De risico’s van straling en elektrische auto’s

Geschreven op 21 Maart 2017 door

Riskworld

Interessant? Deel dit artikel

Reacties op dit artikel 3 reacties

J. Talen
#1J. Talen 
06-04-2017 19:44+3Er is een groot verschil tussen elektromagnetische straling en elektrische velden. Met elektromagnetische velden hebben we decennia ervaring. Ik trams en trainen worden dezelfde motoren toegepast.
We hebben veel elektromagnetische velden, velen scheerden zich jarenlang met een Philishave... een elektromagnetische motor zoals ook in stofzuigers. Wifi etc zijn andere velden.
Verder hebben we te maken met elektrische velden, met name de hoogspanningsleidingen zijn hier maatgevend. Elektrische velden kunnen van invloed zijn, echter er is nimmer onomstotelijk vastgesteld welk effect.
Het is dan ook maar de vraag of er risico's zijn van magnetische en elektrostatische velden. Zeker is dat er een wezenlijk verschil is.
Citeer
c.bouman
#2c.bouman 
21-01-2018 21:440ik heb een vraag, wat gebeurt er wanneer een el auto met volle lading te water raakt?428acv
Citeer
R van Gent
#3R van Gent 
09-02-2018 13:38+1Ik heb een vraag,

U schrijft
Het onderzoek (EM-Safety) omvatte zeven verschillende elektrisch aangedreven auto’s. Het resultaat toont aan dat de gemiddelde straling waaraan de inzittenden blootstaan, minder is dan 20 procent van de limiet.

Vraag,
Hoe Is dit onderzoek opgebouwd, is er met deze metingen en het onderzoek zelf rekening gehouden met bijvoorbeeld bestuurders/ beroepen zoals Taxi/chauffeurs, Politiemensen, weginspecteurs, anwb’ers enz die bijna 8 per dag in een voertuig zitten. Is bijvoorbeeld een uurtje in z’n voertuig zitten met 20% nog gezond, hoe gezond is dan als de eerder genoemde beroepen 8u per dag blootgesteld worden aan die 20 procent. Wat voor een effecten heeft dit op de gezondheid op de langere termijn...

Ronvg
Citeer

Reageer zelf


Beveiligingscode
Vernieuwen

Alweer weg?