1
Ben je geen lid van Riskworld? Word nu gratis lid en profiteer van de vele extra's!
Sluiten
9030x
Beoordeel dit item
(13 stemmen)

Risico’s van ons democratische systeem

Geschreven op 8 Maart 2017 door

13 artikelen gepubliceerd

Interessant? Deel dit artikel

Getagged onder

Reacties op dit artikel 3 reacties

A. den Ouden
#1A. den Ouden 
09-03-2017 20:26+7Ik onderschrijf de verwachting dat, met het verloop van jaren, strategisch / daadkrachtig regeren steeds moeilijker zal worden. Dat komt echter niet expliciet door ons democratische systeem van evenredige vertegenwoordiging. Het is een ontwikkeling die bij elk democratische systeem op kan treden, en ook werkelijk optreedt.
Het gevaar van een instabiele regering / een instabiel land, wordt door iets heel anders veroorzaakt. Het nationaal gedragen patroon van waarden en normen, in ons land het Christelijke-, valt weg. En: Voilà! Dit is de directe vrucht van de secularisatie van de Nederlandse samenleving: "Geen nood, wij redden 't zonder God" Maar die dat zeggen zinken.
De oplossing? 't Geheim van alle zegen, Oranje en Neerland hoor 't, is in Gods vrees gelegen, Zijn gunst, Zijn trouw, Zijn Woord.
Citeer
J. Talen
#2J. Talen 
10-03-2017 14:15+2Het is maar de vraag of het iets met secularisatie heeft van doen. Het tegenovergestelde misschien? Wellicht worden een aantal christelijke partijen in Nederland op 15 maart historisch groot. In Turkije zien we juist dat de huidige president het seculiere systeem van de oprichter Ata Turk wil vervangen. In Amerika zagen we dat juist het christelijke Mid-West de huidige president aan de macht heeft geholpen. Om de aanhangers van IS nog maar te vergeten. Wat te denken van Front National in Frankrijk?
Citeer
Albert Alst
#3Albert Alst 
10-03-2017 15:25+1Erg interessant artikel met een instreek zoals ik het zelf nog niet had bekeken. Dat zet je wel aan het denken. Mooie opinie van de heer Talen.
Citeer

Reageer zelf


Beveiligingscode
Vernieuwen

Alweer weg?