1
Ben je geen lid van Riskworld? Word nu gratis lid en profiteer van de vele extra's!
Sluiten
2740x
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Voeding is key?

Geschreven op 7 December 2016 door

15 artikelen gepubliceerd

Interessant? Deel dit artikel

Reacties op dit artikel 5 reacties

Jean-Piere
#1 Jean-Piere 
07-12-2016 14:28 Een goede vraag is of het letten op je collega's mbt voeding overal gewaardeerd kan worden. In een gesloten cultuur is het niet gepast een vraag of opmerking te maken over iemand zijn voeding(spatroon). Daarnaast is acht ik het wel noodzakelijk dat er meer aandacht is voor een gezonden levensstijl, inclusief voeding op de werkplek.
Saskia
#2 Saskia 
07-12-2016 14:34 +1 Ik zou het niet prettig vinden als mijn collega's mij zouden aanspreken op mijn eetgedrag. Daarnaast vind ik het lastig om op de werkvloer erg gezond te eten. Brood is toch vaak het gemakkelijkst om mee te nemen, ook al is dat niet altijd het gezondst. Ik vind het wel belangrijk als bedrijven aandacht besteden aan gezond eten, door middel van gratis fruit ter beschikking te stellen o.i.d.
Karel van Dongeren
#3 Karel van Dongeren 
07-12-2016 15:29 +4 De verantwoordelijkheid om gezond te eten, ligt in mijn ogen bij de werknemers zelf. Iedereen kan zelf wel bepalen wat gezond is en wat niet, we zijn allemaal volwassen mensen. De betutteling in dit land gaat soms al te ver, laat staan dat we hier nu ook al richtlijnen voor gaan opstellen, dat gaat echt te ver. Laat iedereen zelf beslissen wat hij of zij op het werk wil eten.
Hans A.
#4 Hans A. 
07-12-2016 16:55 Karel van Dongeren zei:
De verantwoordelijkheid om gezond te eten, ligt in mijn ogen bij de werknemers zelf. Iedereen kan zelf wel bepalen wat gezond is en wat niet, we zijn allemaal volwassen mensen. De betutteling in dit land gaat soms al te ver, laat staan dat we hier nu ook al richtlijnen voor gaan opstellen, dat gaat echt te ver. Laat iedereen zelf beslissen wat hij of zij op het werk wil eten.


Ik ben het eens met Karel. Iedereeen is zelf verantwoordelijk voor z'n eigen gezondheid. Daarnaast is het ook niet altijd even duidelijk wat gezond is en is het afhankelijk welk onderzoek je leest. Dus wat is 'gezond eten'?

Nu eerst een appeltje! (of zitten daar te veel suikers in?)...
Rosanne Wolfsen
#5 mw.Rosanne Wolfsen 
8 gepubliceerde reacties
07-12-2016 17:06 +1 Ik ben het er mee eens dat het als werknemer misschien teveel gevraagd is en dat het lijkt alsof de werkgever zich met te veel zaken bemoeit, maar als werkgever zou het waarschijnlijk positieve effecten hebben op werkefficiëntie.

U kunt geen reactie plaatsen, omdat u niet ingelogd bent