Inhoud van de HVK opleiding
Volg de HVK opleiding en breng veiligheid naar een hoger niveau! Na de opleiding Hogere Veiligheidskunde kun jij als professional, zowel intern als extern, ondersteuning verlenen bij het beheersen van (veiligheid)risico’s. Je geeft richting aan het veiligheidsbeleid, kunt complexe risicovolle werkzaamheden managen en bent dé gesprekspartner voor andere (kern)deskundigen en externe toezichthouders. Naast de operationele aspecten krijgen juridische aspecten een steeds belangrijkere rol binnen het werkveld van de Hogere Veiligheidskundige.
Is de HVK opleiding geschikt voor mij?
De HVK’er zorgt dat de organisatie als geheel veilig werkt en de structuur biedt om veiligheid voor de werknemers te borgen.
Hobéon SKO
Onze Hogere Veiligheidskunde opleiding is een door Hobéon SKO toegelaten opleiding. Dit betekent dat deelnemers met een HVK diploma gebruik kunnen maken van de certificeringsregeling. Voldoen ze aan alle overige certificeringseisen, dan worden ze toegelaten tot de persoonscertificering en kunnen zij zich als kerndeskundige laten certificeren. De gecertificeerde Hogere Veiligheidskundige staat genoemd als één van de kerndeskundigen in de Arbowet.
Studieduur
De HVK opleiding bestaat uit 36 lesdagen gedurende één vaste lesdag per week, gevolgd door het examen en scriptieverdediging. In de schoolvakanties worden de lessen opgeschoven.
Investering
De investering bedraagt €16.634 euro excl. btw. Dit is een all-in prijs en inclusief lesmateriaal, intensieve scriptiebegeleiding, examen en eventueel herexamen.
Meer weten over of inschrijven voor deze opleiding? Klik hier.