1
Ben je geen lid van Riskworld? Word nu gratis lid en profiteer van de vele extra's!
Sluiten
9545x
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

[Risksourcing] Risico's voor ZZP'ers

Gezamenlijk risico's inventariseren

Geschreven op 19 Januari 2016 door

Riskworld

Interessant? Deel dit artikel

Reacties op dit artikel 8 reacties

Riskworld
#1 Riskworld 
5 gepubliceerde reacties
19-01-2016 16:56 +1 Het risico dat de ZZP'er onvoldoende rekening houdt met financiële buffers om naheffing van de belastingdienst, vervangingsinvesteringen, tegenvallers en onverwachte kosten op te kunnen vangen.
Hans Spijker
#2 ir.Hans Spijker 
4 gepubliceerde reacties
20-01-2016 14:02 +1 Het risico dat een ZZP'er niet voldoet aan de nieuwe regelgeving DBA (Wet deregulering beoordeling arbeidsrelatie). Waardoor de relatie met de klant/opdrachtgever niet conform de wettelijke eisen is ingericht. Waardoor de klant/opdrachtgever de relatie moet beëindigen.
Robert van Asch
#3 drs.Robert van Asch  RRM
9 gepubliceerde reacties
20-01-2016 14:08 +6 Onvoldoende blijven ontwikkelen als ZZP'er. Het volgen van opleidingen/trainingen kost als ZZP'er dubbel: en je kan geen facturabele uren maken en de opleiding kost geld. Het risico bestaat dat de ZZP'er jaren achter elkaar niet investeert in educatie, waardoor uiteindelijk zijn marktwaarde afneemt.
Carlo van Houten
#4 Carlo van Houten 
22-01-2016 08:46 +2 Het risico van inkomensverlies bij arbeidsongeschiktheid. Voorzieningen om dit risico af te dekken zijn 'kostbaar' en de risicobereidheid van (startende) ZZP'ers is vaak hoog terwijl er in de regel nog geen financiële buffers zijn om dit inkomensrisico op te vangen.
Carlo van Houten
#5 Carlo van Houten 
22-01-2016 08:52 +3 Veel ondernemers kunnen geconfronteerd worden met de Wet Ketenaansprakelijkheid (WKA). Bij ketenaansprakelijkheid kan de Belastingdienst een ondernemer aansprakelijk stellen voor de belastingschuld van degene aan wie een bepaald werk is uitbesteed. Als niet tijdig de juiste maatregelen worden genomen om dit risico in te perken, kunnen de financiële consequenties fors nadelig uitvallen.

Zie ook [censored]://www.bdo.nl/nl/publicaties/documents/risicoscan-ketenaansprakelijkheid.pdf

Aangezien steeds meer activiteiten 'versnipperd' in de keten worden uitgevoerd is dit een risico dat zich steeds meer zal gaan openbaren.
Riskworld
#6 Riskworld 
5 gepubliceerde reacties
27-01-2016 09:15 Veranderende regelgeving die iedere ZZP'er zelf moet bijhouden.

Zo is gister het besluit genomen (door Staatssecretaris Eric Wiebes) dat de vervanger van de VAR, de DBA ingaat per mei 2016 maar een overgangstermijn heeft van een jaar waarin de belastingdienst het nieuwe stelsel van modelcontracten niet zal afdwingen.
Maria Dorresteijn
#7 ir.Maria Dorresteijn 
3 gepubliceerde reacties
17-08-2016 23:24 +1 Als een ZZP'er tijdens opdrachten onvoldoende tijd neemt om relatiebeheer en acquisitie uit te voeren, dan kan de ZZP'er na afloop van zijn opdracht enige tijd zonder volgende opdracht zitten en onvoldoende inkomsten genereren voor de privé-bestedingen, investeringen in ontwikkeling (training, opleiding) en leiden tot het accepteren van nieuwe opdrachten tegen een te laag tarief.
Bart Koerts
#8 dhr.Bart Koerts 
2 gepubliceerde reacties
04-09-2017 15:07 +1 Het risico dat een ZZP'er die werkt met privacy-gevoelige informatie niet voldoet aan de Wet bescherming persoonsgegevens en vanaf 25 mei 2018 is de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). In het geval er sprake is van een datalek, kunnen stevige bestuurlijke boetes worden opgelegd en kan imagoschade voor de ZZP-er ontstaan door het verplicht moeten informeren van alle gedupeerden. Denk bij een datalek ook aan:
- een kwijtgeraakte USB-stick
- een gestolen laptop
- een inbraak door een hacker
- een malware-besmetting

Encryptie van privacy gevoelige bestanden kan een hoop leed besparen.

U kunt geen reactie plaatsen, omdat u niet ingelogd bent