1
Ben je geen lid van Riskworld? Word nu gratis lid en profiteer van de vele extra's!
Sluiten
 1842
Tiktok wordt steeds populairder. In Nederland telt TikTok maar liefst 3,5 miljoen gebruikers. Hoewel TikTok voornamelijk wordt gezien als een app voor jongeren zijn er nu ook bedrijven die de applicatie willen…
  • Hot item
 692
In een gesprek met Nieuwsuur heeft, Minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid aangegeven dat het wenselijk is dat justitie toegang verkrijgt tot versleutelde berichten en chatdiensten zoals WhatsApp als kinderporno wordt verstuurd. De minister vindt…
 995
Facebook heeft deze maand laten weten dat zij haar eerste datacenter op Aziatische grond zal vestigen in Singapore. Het kleinste land van Zuidoost-Azië stond in 2017 als tweede vermeld in de ‘Ease…
 7438
Om het bedrijf fit te houden, steekt de accountant minimaal eens per jaar bij de jaarrekening als het ware de thermometer in de onderneming. Hij gaat met de ondernemer naar aanleiding van…
  • Hot item
 7679
Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) zullen personen van wie persoonsgegevens worden verwerkt over meer rechten beschikken dan ze nu hebben onder de Wet bescherming persoonsgegevens. De gedachte hierachter…
  • Hot item
 7396
Men spreekt van een datalek wanneer persoonsgegevens onbedoeld vrijkomen, gewijzigd of vernietigd worden of als onbevoegden er toegang tot krijgen. Bij een datalek zijn persoons- en bedrijfsgegevens blootgesteld aan verlies of onrechtmatige…
  • Hot item
 7964
Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit betekent dat vanaf dat moment in heel Europa dezelfde regels gelden wat betreft de bescherming van persoonsgegevens. Ook kan…
  • Hot item
 7442
Een wat? Ja, een bulkmelding. De Autoriteit Persoonsgegevens gaat er onder bepaalde voorwaarden mee akkoord om datalekken bij grootschalige postverzending in bulk te melden. Veel grote organisaties, zoals banken en verzekeraars, verzenden grote…
  • Hot item
 8384
16 december 2016 heeft de Artikel 29-werkgroep drie richtlijnen gepubliceerd ter verduidelijking van een drietal begrippen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG is de nieuwe privacywetgeving vanaf 25 mei 2018…
  • Hot item
 8070
De vorige keer heb ik de AFM en DNB behandeld. Dit keer wil ik stilstaan bij de Autoriteit Consument en Markt en de Autoriteit Persoonsgegevens. Autoriteit Consument en Markt De Autoriteit Consument…
  • Hot item
 7495
De Europese Commissie heeft op 12 juli 2016 de Privacy Shield aangenomen. De Privacy Shield is de vervanger van de Safe Harbor Principles, die op 6 oktober 2015 door het Hof van…
  • Hot item
 9040
De Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens) omvat de belangrijkste regels voor omgang met persoonsgegevens in Nederland. Maar wat zijn persoonsgegevens? De Wbp geeft aan dat een persoonsgegeven elk gegeven is over een geïdentificeerde of…
  • Hot item

Privacy Dossier | Verdieping Privacy - Riskworld - Riskworld